👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hållbar utveckling

Skapad 2019-01-09 16:30 i Norrtullskolan åk 7-9 Söderhamn
Grundskola F Hem- och konsumentkunskap
Som enskild individ kan det kännas svårt eller helt omöjligt att göra något åt de miljöproblem som finns i världen i dag. Det är svårt- det är ju frågor som regeringar över hela världen försöker hitta svar på. Men hur vi lever och hur vi äter påverkar, även om det inte alltid känns så. Förutsättningen för en hållbar utveckling är justs att enskilda människor gör insatser. Att börja med maten är bra eftersom det inom det området finns några tydliga saker som vi kan göra.

Innehåll

 

Under veckorna 5-7 arbetar vi med hållbar utveckling.

Du kommer att få denna kunskap genom film, eget arbete ( Instuderingsfrågor)+ häfte

Vi kommer att avsluta området med ett skriftligt prov

 

 Vad behöver vi göra för att  bli medvetna konsumenter?

Vi kommer att fördjupa oss i frågor kring miljösymboler, klimatsmart mat, klimatsmarta hem, samt sopsortering.
 

 

Länk till en film om hållbarutveckling:

https://www.youtube.com/watch?v=pciAwsoc2xI

 

 

Matriser

Hkk
Hem - och konsumentkunskap åk 8

F
E
D
C
B
A
Konsumtion och ekonomi/Miljö och livsstil
Ställningstaganden vid val av varor och tjänster, till exempel vid inköp av kläder, livsmedel och resor utifrån perspektiven ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Olika mattraditioner, deras ursprung och betydelse.
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling.