Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bildanalys åk 6

Skapad 2019-01-10 21:48 i Östra grundskolan Huddinge
Grundskola 4 – 6 Bild
Du ska göra en bildanalys och använda några ord som tillhör bildlämnet.

Innehåll

Bildanalysen lämnas in på classroom där ni skriver i ett dokument som läraren har delat med er.

Där hittar du också ordlista du kan ta hjälp av. 

Uppgifter

 • Bildanalys

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Ord och begrepp för att kunna läsa, skriva och samtala om bilders utformning och budskap.
  Bl  4-6
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
  Bl  E 6
 • Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
  Bl  C 6
 • Eleven kan föra utvecklade och väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
  Bl  A 6

Matriser

Bl
Åk 6 Bild - Bedömningsstöd Vårby RO

E
C
A
Analys
Förmåga att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Eleven kan föra utvecklade och väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.

Kommentar

E
C
A
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: