Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Aktiva vuxna

Skapad 2019-01-14 19:28 i Knyttebo Dibber Sverige AB
Förskola
Arbetsuppgifter på APK den 14/1 Aktiva vuxna

Innehåll

Närvarande och lyhörda

när vi är närvarade ser vi och vågar förändra och utmana vårt arbetssätt. Vi ser både barnets och vuxnas möjligheter och vågar testa nytt.

 

Fysiskt aktiva

Vi vuxna på Nissebo gillar rörelseglädje och detta avspeglar sig på barnen. Vi ser inga hinder utan utmanar barnen till fysiskaktivitet. Vi ser hur våra barn utvecklas motoriskt ut av vårt arbete, träning och utmaningar.

 

Stöd i barns utforskande

Vi är medforskare och får barnen att se sitt eget lärande. De får utrymme till att våga testa och utmanas. Vi känner tillit till deras förmåga. Vi upplever att barnen upplever oss som tydliga vuxna och detta ger trygga barn.

Vi uppmuntrar och stöttar dem i sin utveckling.

 

Kultur och värdegrundsförmedlare

Vi ser bara att vi kan bli bättre på de olika kulturella frågorna. Då vår förskola ligger i ett samhälle där det inte finns många kulturella skillnader. Vi behöver jobba mer med kulturella olikheter.

Vi kan ta bussen och åka till andra delar av Nyköping, prata diskutera, titta på film.

 

Varma vuxna med hög kompetens

Skapa tillitsfull relation med hemmet. Vi är raka mot föräldrarna och de kan några uppleva som svårt. Bättre på att ta komnikationen med dessa vuxna. Vi behöver lära känna alla föräldrar bättre för att komnusera på ett bättre sätt men är detta möjligt ! 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: