Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åk 7 Planering i Bild Vt- 19

Skapad 2019-01-17 11:10 i Hedens skola 7-9 Öckerö
Grundskola F
Åk 7 Planering i Bild Vt-19

Innehåll

* 3-dimensionell bild - Papier maché : Ordet Papier maché kommer från franskan och betyder "tuggat papper". Tekniken har funnits sedan 200 talet f.kr. Vi kommer att arbeta med tekniken och skapa undervattensdjur ex. fiskar, bläckfiskar och sjöhästar. Dessa kommer sedan att pryda en vägg på skolan.

 * Bildanalys - Under höstterminen tittade vi på och pratade om världens första konst. Vi började med ca 30.000 år gamla grottmålningar och fortsatte sedan framåt i konsthistorien och avslutade med Medeltidens Gotiska konst på 1500-talet. Under vårterminen ska vi titta på och prata om konst under 1800-1900-talet. Eleverna ska få lära sig hur man gör en Semiotiskbildanalys på Konnotativ och Denotativ nivå, vilket innebär att sätta ord på vad vi SER på en bild och vad vi kan göra för TOLKNING av bilden.

* Collageteknik - Collage betyder "uppklistring" på franska och är en komposition av olika material ex. papper, tyg, tidningsurklipp och fotografier ibland i kombination med målning eller teckning. Vi kommer att titta på olika tekniker inom Collage och skapa egna.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: