Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gymnastik

Skapad 2019-01-21 19:52 i Trollbodaskolan Stockholm Grundskolor
ÅK 7 VT 2019 (v.3 - v.6)
Grundskola 7 Idrott och hälsa
Gymnastik är en sport som bygger på olika akrobatiska övningar och kräver en kombination av styrka, flexibilitet och god kroppsuppfattning. https://sv.wikipedia.org/wiki/Gymnastik [2019-01-21]

Innehåll

Hej elever. 

 "Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga och respekt för andra. Undervisningen ska skapa förutsättningar för alla elever att under hela sin skoltid kontinuerligt delta i skolans fysiska aktiviteter och bidra till att eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga." (Lgr11 reviderad 2018)

Under v.3 - v. 6 kommer vi att lära oss vidare om gymnastik. Dessutom kommer vi att träna samarbeta med klasskamrat. 

Vad ska du kunna efter v.6? 

 • samarbeta med din klasskamrat 
 • planera och genomföra en serie akrobatiska övningar 
 • förklara med enkla ord hur ska man genomföra övningar för att uppnå bättre kroppskontroll samt estetisk utförande

Bedömning: 

Jag (Linda) observerar eleven under lektionstid (v.3 -v.6). Dessutom redovisar eleven en serie tillsammans med sin klasskamrat v.6.

Betygskritier:

E : Eleven är ombytt, deltar, lyssnar genomgång. Eleven tränar utifrån sin egen fysisk förmåga och samarbetar med sin klasskamrat på positiv sätt. 

C:  Eleven är ombytt, deltar aktivt, lyssnar aktivt vid genomgångar. Eleven använder kroppen på rätt och säkert sätt för att utförande blir ännu mer väl estetiskt utförd. 

A: Eleven är ombytt, deltar aktivt, lyssnar aktivt, utvecklas, ber om hjälp, använder lektionstid aktivt och effektivt för att förbättra sin serie. Serien innehåller svårare övningar som görs med säkerhet , kraft och kvalitet. Serien är teknisk och väl utfförd

OBS: 

Det är inte alltid möjligt för mig att ge den feedback som krävs under lektionstid. Om du upplever att du inte får det stöd du behöver, är det viktigt att uppsöka läraren vid tillämpliga tillfällen för att få feedback. 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
  Idh
 • förebygga risker vid fysisk aktivitet samt hantera nödsituationer på land och i vatten.
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  7-9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: