Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Serier

Skapad 2019-01-28 14:58 i Centralskolan Tierp
Grundskola 4 – 6 Bild
Du kanske har läst en serietidning som Bamse eller Kalle Anka? Vi lär oss hur man gör en egen serie och tillverkar klassens serietidning.

Innehåll

Vad ska vi göra?

Först övar vi på att rita känslor samt att göra bestämda serier i tre steg. Efter det får eleverna själva spåna på en berättelse som den egna serien ska handla om. Produkten blir slutligen "klassens serietidning".

Centralt innehåll från kursplanen:

  • Framställning av berättande till exempel serier och illustrationer till text.
  • Olika element som bygger upp och skapar rumslighet i bilder, till exempel linjer och färg och hur dessa kan användas i bildskapande arbete.

Vad bedömer läraren? (från kursplanen)

  • Eleven kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår. I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt för att skapa olika uttryck.
  • För att nå högre kunskapskrav (mer än godtagbara kunskaper) ska man använda ett mer utvecklat bildspråk, mer genomarbetade uttrycksformer samt använda tekniker, verktyg och material på funderande eller väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: