Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rålis elevstyrt arbete

Skapad 2019-01-31 10:08 i Mariaskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F – 9
Hur möter vi elevernas intressen?

Innehåll

 

 Aktivitet: Rålis Elevstyrt arbete

Styrdokumenten: ”Att eleverna har möjlighet att påverka och välja vad de vill göra i fritidshemmet, är inte detsamma som att de alltid får bestämma vilka aktiviteter de vill ägna sig åt” (Allmänna råd s.34). Dock skall pedagogerna på fritidshemmet ta till vara på elevernas intressen och önskemål. Elever ska visa respekt för och omsorg om närmiljön. Grundlägga de demokratiska värderingar och samspela i möten med andra människor. Ta vara på närsamhällets aktiviteter och platser för kultur, fritid och rekreation. Orientera sig i närmiljön och trafikvett.

 

Syfte/Mål: För att eleverna skall få en möjlighet att vara med och påverka deras egen verksamhet. Eleverna kommer få en förståelse demokratiska värderingar samt känna ett ansvar för deras egen verksamhet.

Samtala, skapa nya goda relationer, fysisk rörelse, hänsyn till miljö, naturupplevelser.

 

 

Metod: På initiativ av en elev har det planerats en utflykt till Rålambshovsparken. Där ska eleverna få möjlighet att träna på kickbike och de som inte vill har möjlighet att leka i parkleken där det finns en snickarbod öppen. Eleven ska göra en poster där det står tid, datum och vad eleverna ska ta med sig. I samråd med övriga kollegor bestäms lämpligt datum.

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: