Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Religion

Skapad 2019-02-03 17:48 i Marstrands skola Kungälv
Grundskola 4 – 6 Religionskunskap
Grupparbete i religion. Start efter sportlovet.

Innehåll

Du skall göra ett arbete om en världsreligion, som du får tilldelad av mig. Detta arbete skall redovisas på så sätt att dina klasskamrater skall kunna lära sig om den religionen du läst om, genom att lyssna på din redovisning. Du arbetar i en liten grupp och ni gör också en affisch som kan sättas upp på väggen. Du visar vad du lärt dig genom skriva text och genom att redovisa för klassen.

 

Dessa mål skall man genom ditt arbete kunna få insikt i:

  • Ritualer och religiöst motiverade levnadsregler samt heliga platser och rum i kristendomen och i de andra världsreligionerna islam, judendom, hinduism och buddhism.(berätta om olika ritualer och heliga platser och symboler)

  • Centrala tankegångar bakom ritualer, levnadsregler och heliga platser i kristendomen och de andra världsreligionerna, till exempel som de uttrycks i religiösa berättelser i Bibeln och andra urkunder. (Vad gör de och varför, ritualer och heliga platser?)

  • Hur olika livsfrågor, till exempel synen på kärlek och vad som händer efter döden, skildras i religioner och andra livsåskådningar. (Vad händer efter döden, kärlek, giftermål osv)

  • Vad religioner och andra livsåskådningar kan betyda för människors identitet, livsstil och grupptillhörighet. (hur lever de?)

 

Du hittar fakta genom att se filmer och se powerpoints som Altéa visar, leta fakta i läromedel och på nätet. Tänk på att vara källkritisk! (Kan man hitta samma fakta i flera olika källor?)

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: