Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Att läsa är att växa!

Skapad 2019-02-06 12:46 i Förskolan Logården Östhammar
Förskola
Berättande, musik och fantasi!

Innehåll

Sagornas värld är en viktig del av barndomen, främjar fantasi och förståelse. Vi vill värna om högläsning i förskolan redan från början!                                                                                                                       

Böcker, musik och berättande berikar, det är vi övertygade om. Vi vill även uppmuntra er att läsa för era barn - för att alla vinner på det!

 

Utvärdering:

Under inskolningen har vi haft sagostund som trygg moment och riktad efter barnens behov. Vi har använt både böcker och Polyglutt, arbetat med Babblarna och ”Alla tre”- böckerna som är speciellt anpassade för inskolningssituationer och nya rutiner på förskolan. Barnen har varit intresserade av böcker, vi har besökt biblioteket tillsammans med barnen och lånat böcker efter barnens intresse och behov.

Sång har varit en genomgående inslag i vårt verksamhet och vi har arbetat med sångkort och barnens medbestämmande i urvalet. I hallen har vi aktuella boktips för vårdnadshavare för att främja inflytande och samverkan. Vi vill fortsätte att fokusera på musik och berättande eftersom vi är övertygade att det ger kvalitetstid tillsammans med barnen och skapar struktur för alla. 

Kopplingar till läroplanen

  • känner delaktighet i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: