Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Franska v 2-15 Chez nous 1, kap 3-4

Skapad 2019-02-06 14:17 i Hässelby Villastads skola Stockholm Grundskolor
Grundskola F Moderna språk - språkval
I kapitel 3 jobbar vi med färger, namn på husdjur, några släktord, att säga vad du tycker om och inte tycker om. I kap 4 jobbar vi med veckodagarna, några tidsuttryck, namn på olika sporter (lära sig några vanliga verb). Vi övar hela tiden flera förmågor genom att läsa, lyssna, översätta, skriva texter men också lära oss genom spel (kahoot övningar)

Innehåll

Centralt innehåll / detta lär vi oss:

  • färger
  • namn på husdjur
  • några släktord
  • att säga vad du tycker om och inte tycker om
  • veckodagarna
  • några tidsuttryck
  • namn på olika sporter

 

 

Planeringen finns under "uppgifter".

Vi har prov v 8, torsdag den 25/2.

 

 Du ska repetera:

 

1.       Text och glosor kap 3b ”Qui-est-ce?” TB s 52-53

 

2.      Text och glosor kap 3c Tu aimes les animaux? Tb s 58-65

 

3.      Text och glosor kap 4a “La semaine de la famille Hussein” Tb s 68-73

 

 

 

 

Uppgifter

  • planering v2-15

Matriser

M2
Kunskapskrav moderna språk

Kunskapskrav för E
Kunskapskrav för C
Kunskapskrav för A
Läsa/lyssna
Eleven kan förstå det mest väsentliga av innehållet i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfattar tydliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Läsa/lyssna
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehållet och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Skriva/tala
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Målspråket i världen
Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven kommenterar översiktligt några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: