👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Grej of the day

Skapad 2019-02-27 12:52 i Esperedsskolan Halmstad
Grundskola 5 Svenska som andraspråk Svenska
Vi kommer öva på muntliga framställningar med hjälp av digitala hjälpmedel.

Innehåll

Arbetssätt:

- Lyssna på Grej of the day presentationer

- Söka information på nätet 

- Göra egen presentation

Uppgifter

 • Instruktioner GOTD

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
  Sv
 • Centralt innehåll
 • Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från vardag och skola. Stödord, bilder, digitala medier och verktyg samt andra hjälpmedel för att planera och genomföra en muntlig presentation. Hur gester och kroppsspråk kan påverka en presentation.
  Sv  4-6
 • Kunskapskrav
 • Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande inledning, innehåll och avslutning och viss anpassning till syfte och mottagare.
  Sv  E 6
 • Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och relativt god anpassning till syfte och mottagare
  Sv  C 6
 • Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och god anpassning till syfte och mottagare.
  Sv  A 6

Matriser

Sv SvA
Svenska - Grej of the day

Förbereda och genomföra redovisningen

Grundnivå
Utmaning 1
Utmaning 2
Förbereda
Du kan förbereda en enkel muntlig redovisning som till viss del är anpassad till syfte och mottagare.
Du kan förbereda en utvecklad muntlig redovisning som är relativt anpassad till syfte och mottagare.
Du kan förbereda en väl utvecklad muntlig redovisning med god anpassning till syfte och mottagare.
Genomföra
Du kan genomföra en enkel muntlig redovisning som till viss del är anpassad till syfte och mottagare. Med det menar jag att man som mottagare till viss del förstår vad din redovisning handlar om.
Du kan genomföra en utvecklad muntlig redovisning som är relativt anpassad till syfte och mottagare. Med det menar jag att man som mottagare till viss del förstår vad din redovisning handlar om och att du även visar att du är förberedd.
Du kan genomföra en väl utvecklad muntlig redovisning som är anpassad till syfte och mottagare. Med det menar jag att man som mottagare förstår vad din redovisning handlar om och att du visar att du läst in dig på din fakta och är förberedd.