Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering Mellangruppen

Skapad 2019-04-09 12:51 i Hedhamre förskola Bollnäs
Förskola
Mellangruppen består av 6 st barn på solen. Barnen är väldigt intresserad av Babblarna som vi tänker jobba med. Behöver träna på att utveckla språket vilket vi gör genom Babblarna. Arbetar med det här Vt och Ht -19.

Innehåll

Nuläge

Planeringen vänder sig till barn födda -16 och - 17 i förskolan. Vi tänker jobba med Tema Babblarna, språk, motorik, skapande, matematik, rörelse  och naturvetenskap. vi kommer fördjupa oss i det barnen intresserar sig för och deras behov och utmaningar.

Mål

Stärka barnens språk och bli inspirationskälla för olika aktiviteter. Genom att göra det roligt för barnen att utveckla språket når vi vårat mål.

Syfte

Barnen får utveckla sitt sociala samspel och utveckla empati och sin kommunikativa förmåga.

Genomförande

Vi kommer att välja aktiviteter som anknyter till Babblarna.Genom sång, lek, och skapande bygger vi upp en gruppkänsla och glädje att vara tillsammans.Vi kommer jobba med matematik, teknik, naturvetenskap, skapande, rörelse, rim, ramsor. Utflykter kommer varje vecka nu att fortlöpa till skogen för att träna grovmotorik.Vi dokumenterar med bild och text genom unikum. Barnens egna tankar styr temats utveckling.

Dokumentation under lärprocessen

Genom unikum och aktiviteter på förskolan.

Ansvar

Alla vi pedagoger på solen.

Uppföljning

Hur följer vi upp och utvärderar?

När?

Hur går vi vidare?

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: