Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hälsoveckan

Skapad 2019-04-10 18:06 i Stattena Montessoriförskola Dibber Sverige AB
Förskola
Barnen på Ekorren kommer baka till hälsoveckan. Vi kommer bjuda föräldrarna på en nyttig frukostbulle ”to-go”. Vi kommer oxå ha vårt årliga Hälsolopp där vi efter uppvärmning springer en liten sträcka.

Innehåll

Nedbrytning av valda läroplansmål

Vi strävar efter ge barnen en väl balanserad, hälsosam och ekologisk kost och på regelbundna tider. Vårt mål är att använda oss av frukt och grönsaker efter årstid. Två veckor om året har vi tema om klimatsmart och hälsosam mat där vi fokuserar extra på vår kost, miljö och hälsa. 

Genomförande/Arbetsmetoder

Vi har inga sötsaker på förskolan och erbjuder frukt, fruktsallad, bär och smoothie till våra mellanmål. Vi har bär och frukt till mellanmål, salladsbuffé till lunchen och fruktstund varje dag.
Två veckor om året har vi temainriktad hälsovecka och klimatsmart vecka. Vi strävar efter att ha frukt och grönsaker efter säsong och ekologisk mat så långt som möjligt.

Vi strävar efter att ge barnen en lugn och trivsam måltidsmiljö som inbjuder till dialoger kring matbordet.

Vi låter de barn som vill få prova på olika sporter/lekar. Vi springer vårt eget årliga Stattenaloppet där vi efter uppvärmning låter barnen springa ca 200m. 

Kopplingar till läroplanen

 • utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • upplever att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • ställs inför nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • får stöd och stimulans i sin motoriska utveckling, och
  Lpfö98 Rev. 2016
 • samarbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande och särskilt uppmärksamma och hjälpa de barn som av olika skäl behöver stöd i sin utveckling,
  Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: