Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åk 7 - SV - Presentation - VT

Skapad 2019-04-22 19:58 i Fågelskolan Lunds för- och grundskolor
Ett arbetsområde om nätmobbning och hur lätt det är att skapa och sprida ett rykte. Hur ska man bete sig på nätet egentigen och vad gör man om man blir utsatt?
Grundskola 7 Svenska
Ni ska i grupper redovisa utvalda delar av svensk och utländsk litteraturhistoria!

Innehåll

* Syfte

- formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
- anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,

* Centralt innehåll

Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från skola och samhällsliv.
- Anpassning av språk, innehåll och disposition till syfte och mottagare.
- Olika hjälpmedel, till exempel digitala medier och verktyg, för att planera och genomföra muntliga presentationer.

* Arbetsgången

Ni ska i gruppen bestämma vilka områden som vem ska redovisa inom en viss ordklass. När ni har gjort det så ska ni förbereda er presentation med hjälp av matrisen.

* Bedömning

Se matris.

Matriser

Sv
Åk 7 - Redovisa litteraturhistoria - VT

F
E
Eleven kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
C
Eleven kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
A
Eleven kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Presentation
- --- - Det är ganska enkelt att följa med i det du berättar. - Du talar innantill från ett manus. - Du talar några gånger tyst eller otydligt. - Du har en ganska tydlig text på tavlan/din digitala presentation.
- Du har en ganska tydlig inledning. - Det är oftast enkelt att följa med i det du berättar. - Du talar ibland fritt. - Du talar någon gång tyst eller otydligt. - Du har en ganska tydlig text på tavlan/din digitala presentation. - Du använder ganska tydlig(a) bild(er) på tavlan/din digitala presentation. - Du har ibland ögonkontakt med publiken.
- Du har en tydlig inledning. - Det är enkelt att följa med i det du berättar. - Du talar oftast fritt. - Du talar aldrig tyst eller otydligt. - Du har en tydlig text på tavlan/din digitala presentation - Det finns stödord till det du berättar om. - Du använder tydlig(a) bild(er) på tavlan/din digitala presentation. - Du har ofta ögonkontakt med publiken.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: