Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Paises de habla hispana - Spansktalande länder

Skapad 2019-04-23 13:36 i Fuxernaskolan Lilla Edet
I denna uppgift kommer du att visa förmågan att bearbeta fakta/realia, använda geografi ord och uttryck för att jämföra ett spansktalande land med Sverige. Du kan använda Keynote, Pic collage, Educreation för att presentera ditt arbete onsdagen den 5/2-2014. /Gladys
Grundskola 8 Moderna språk - språkval
I denna uppgift kommer du att visa förmågan att bearbeta och välja olika fakta/realia om ett spansktalande land och den information du hittar ska du sedan redovisa i grupp. Mer information hittar du på innehåll

Innehåll

Tänk dig att du jobbar som reseagent på en resebyrå och du ska sälja några paketresor till det landet du har valt att skriva om. Det ska dock vara ett spansktalande land!

I detta arbete ska du/ni skriva på svenska och det ska göras en plansch eller en Powerpoint eller en presentation via Canva, där stödord/bilder finns med och man har sex lektioner till förfogande att förbereda sig. Man får arbeta i par om så önskas men då krävs desto mer utförlig information då man tillsammans har dubbelt så mycket tid till förberedelse än om man arbetar själv. Följande information bör finnas med och redovisas:

 • Fakta om landet
 • Sevärdheter
 • Nationalrätt - matkultur
 • Musik - typiska traditioner/festivaler
 • Någon känd person inom: sport, konst, musik världen
 • Bilder
 • Något annat som du tycker är intressant om landet
 • Jämförelse med Sverige - likheter och skillnader

Du bedöms utifrån innehållet i din presentation, ju mer utförligt berättat, desto högre nivå, och din redovisning bör vara ca 5-10 minuter lång.

Buena suerte! /Juan y Helena

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där språket används.
  M2
 • Centralt innehåll
 • Vardagsliv, levnadssätt och sociala relationer i olika sammanhang och områden där språket används.
  M2  4-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
  M2  E 9

Matriser

M2
Moderna språk

E
C
A
Förmågan att välja och använda material i egen produktion och interaktion
Eleven kan välja bland texter av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.

Livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser

 • M2   reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där språket används.
E
C
A
Förmågan att reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser
Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven kommenterar översiktligt några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: