Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sekulära livsåskådningar

Skapad 2019-04-23 15:14 i Sjögrenska gymnasiet Knivsta
Gymnasieskola Religionskunskap
Grupparbete om sekulära livsåskådningar med tvärgruppsredovisningar!

Matriser

Rel
Sekulära livsåskådningar

E
C
A
Kännetecken
Eleven kan översiktligt redogöra för och analysera livsåskådningen samt översiktligt redogöra för livsåskådningens kännetecken och uttryck historiskt, i samtiden, i Sverige och i omvärlden.
Eleven kan utförligt redogöra för och analysera livsåskådningen samt utförligt redogöra för livsåskådningens kännetecken och uttryck historiskt, i samtiden, i Sverige och i omvärlden.
Eleven kan utförligt och nyanserat redogöra för och analysera livsåskådningen samt utförligt och nyanserat redogöra för livsåskådningens kännetecken och uttryck historiskt, i samtiden, i Sverige och i omvärlden.
Livsåskådningen
i relation till individer, grupper och samhällen
I sin analys förklarar eleven enkla samband och drar enkla slutsatser om världsreligioner och livsåskådningar i relation till individer, grupper och samhällen utifrån olika tolkningar och perspektiv.
I sin analys förklarar eleven samband och drar välgrundade slutsatser om världsreligioner och livsåskådningar i relation till individer, grupper och samhällen utifrån olika tolkningar och perspektiv.
I sin analys förklarar eleven komplexa samband och drar välgrundade och nyanserade slutsatser om världsreligioner och livsåskådningar i relation till individer, grupper och samhällen utifrån olika tolkningar och perspektiv.
Livsåskådningen och identitet
Eleven ger några exempel på hur identitet kan formas i relation till religion och livsåskådning samt gör en enkel analys av denna relation i vilken eleven beskriver enkla samband och drar enkla slutsatser.
Eleven ger några exempel på hur identitet kan formas i relation till religion och livsåskådning samt gör en analys av denna relation i vilken eleven beskriver samband och drar välgrundade slutsatser.
Eleven ger flera exempel på hur identitet kan formas i relation till religion och livsåskådning samt gör en komplex analys av denna relation i vilken eleven beskriver komplexa samband och drar välgrundade och nyanserade slutsatser.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: