Dessa konkreta mål skall Du arbeta för att nå i detta område:
Ditt arbete kommer att bedömas löpande genom ditt ansvarstagande i det löpande arbetet, hur du kommer förberedd till lektionerna, din delaktighet i diskussioner och grupparbete under arbetsområdet samt möjlighet att visa hur långt ni nått i er kunskapsutveckling genom en avslutande presentation av gruppens arbete.
För området kommer Du ges förutsättning att utveckla dina förmågor enligt nedan och koppla detta till kunskapskraven vilka är specificerade i kunskapsmatrisen under "Kunskaper" i ämnet Geografi här på Unikum.
Jag bedömer din förmåga:
- Hur du visar och använder din kunskap, både muntligt och skriftligt
- Hur du använder de begrepp som hör till området.
- Hur du resonerar i din muntliga och skriftliga presentation.
- Hur du formulerat din fakta kring arbetsområdets mål och de slutsatser du drar utifrån den fakta du hittat.
Det här arbetsområdet kommer att kretsa kring genomgångar, filmer vi ser och efterföljande diskussioner kring dem. Du skall studera och läsa den text i läroboken Geografi 7-9 s. 53-73 och tillhörande frågor.
Ni kommer även få arbeta i grupp med var sin kontinent. Alla grupper skall läsa in sig på sitt område och beskriva vilka klimattyper som råder på er kontinent och om de skiljer sig åt - varför då?
Grupparbetet skall presenteras med hjälp av bilder, använda tavlan, en affisch eller med hjälp av någon av dina appar i Ipaden. Här väljer gruppen HUR man väljer att presentera sitt arbete men skall innehålla svar på:
Gruppindelning (deltagare presenteras separat under vecka 18)
Grupp 1: Europa
Grupp 2: Asien
Grupp 3: Oceanien
Grupp 4: Nordamerika
Grupp 5: Sydamerika
Grupp 6: Afrika
Grupp 7: Polarområdena
För att visa goda resultat i det avslutande momentet, som skall ske genom en muntlig presentation av gruppens arbete, krävs alltså att man både noggrant gör sina enskilda uppgifter och deltar aktivt i gruppens arbete. Lycka till!
Tidsåtgång:
Projektet löper tom v 21 VT 2019.
Redovisningsform:
Muntlig och skriftlig redovisning av gruppens arbete runt klimatet av en viss världsdel.
Redovisning sker på SO-lektioner vecka 21.