Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fattigdomsbekämpning

Skapad 2019-04-25 12:45 i Djupedalskolan Härryda
Grundskola 9 Geografi

Innehåll

Fattigdomsbekämpning

Denna uppgift går ut på att resonera om hur man kan bekämpa fattigdom i världen. Gå igenom några av de olika åtgärder som används för att bekämpa världens fattigdom och fyll i tabellen som finns på Google Classroom. 

Fundera på och skriv ner vilka konsekvenser - båda positiva och negativa - som de olika åtgärderna kan tänkas få. Tänk på konsekvenserna både på lång och kort sikt. 

 

Lycka till!

/Hanna

Matriser

Ge
Fattigdomsbekämpning

Kunskapskraven för E är ej uppnådda
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Geografiska begrepp
Eleven kan använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Hållbarhetsfrågor & förslag på lösningar
Eleven kan resonera om ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för enkla och till viss del underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för utvecklade och relativt väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för välutvecklade och väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: