Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skulptur i gips (7D vt-19)

Skapad 2019-05-07 14:45 i Nannaskolan Uppsala
Grundskola 7 – 9 Bild
Vi skapar tredimensionella skulpturer i gips och målar dem sedan!

Innehåll

Ur en gipskloss ska du karva ut en skulptur.
Den ska passa in i något av nedanståend teman:
- Djur
- Stad/hus
- Människa/människoliknande karaktär

Du använder kniv för att skrapa bort gips, tills du får fram en figur.

I detta arbete måste du tänka "baklänges", dvs. du tar bort material för att skapa något, istället för att lägga till.

När skulpturen är färdig ska du också måla den, med akvarell eller akrylfärg.

Matriser

Bl
Skulptur i gips

Insats krävs
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Framställa berättande och informativa bilder
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett utvecklat bildspråk och relativt väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett välutvecklat bildspråk och väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Använda tekniker, verktyg och material
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Utveckla idéer inom ämnesområden
Eleven kan i det bildskapande arbetet bidra till att utveckla idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.
Eleven kan i det bildskapande arbetet utveckla delvis egna idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andrauppslag och inspirationsmaterial.
Eleven kan i det bildskapande arbetet utveckla egna idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: