Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsprojekt: Förföljaren

Skapad 2019-05-08 10:15 i Kungsholmens grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 – 9 Svenska som andraspråk Svenska
Vi läser gemensamt boken "Förföljaren" (Magnus Nordin), arbetar med läsloggar och har en kreativ examinationsuppgift.

Innehåll

Examination:

- läsloggar (finns på Teams)

- skapa en ny framsida 

Matriser

Sv SvA
Läsprojekt: Förföljaren

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Syftet med texten samt textens handling framgår och det presenteras på ett fungerande sätt. Egna tankar och reflektioner finns med. Det finns enkla kopplingar mellan texten och egna erfarenheter. 
Syftet med texten samt textens handling framgår och det presenteras på ett väl fungerande sätt. Egna tankar och reflektioner finns med och de är relativt väl underbyggda och utvecklade. Det finns relativt utvecklade kopplingar mellan texten och egna erfarenheter. 
Syftet med texten samt textens handling framgår och det presenteras på ett väl fungerande sätt. Egna tankar och reflektioner finns med och de är väl underbyggda och utvecklade. Det finns välutvecklade kopplingar mellan texten och egna erfarenheter. 
Aspekt 2
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: