Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Matematik

·

Årskurs:

2

DS- Tid åk 2

Delfinskolan, Lunds för- och grundskolor · Senast uppdaterad: 8 maj 2019

Att kunna klockan är en mycket viktig och bra kunskap. Det hjälper dig i vardagen med att planera din tid. Vi kommer fördjupa våra kunskaper och vi lära oss mer om digital tid.

Arbetsområde:

Vi kommer att arbeta med klockan. Vi kommer att prata om både den digitala klockan och analoga klockan och hur man säger olika tider beroende på när på dygnet det är. Då kommer vi prata mer om hel och halv timme samt kvart i och kvart över på både analoga och digital klocka. 

Mål för eleven:

Efter avslutat arbetsområde kommer du som elev att givits möjlighet att bli säkrare på:

  • hel timme på analog klocka
  • halv timme på analog klocka
  • kvart i på analog klocka
  • kvart över på analog klocka
  • hel timme på digital klocka
  • halv timme på digital klocka
  • kvart i på digital klocka
  • kvart över på digital klocka

Genomförande:

Du får vara med på genomgångar i halvklass och helklass. Du kommer att få arbeta enskilt och i par/mindre grupp. Vi kommer att göra olika övningar och aktiviteter med hjälp av konkret material, spela spel och arbeta i vårt läromedel. Vi kommer även att titta på film.

Redovisningsform:

Du kommer att få visa dina kunskaper genom samtal, diskussioner och genomförda uppgifter.

Bedömning:

Du kommer att bedömas med hjälp av bedömningsuppgifter, muntligt samt genom visad kunskap under lektioner.


Läroplanskopplingar

förmåga att föra och följa matematiska resonemang, och

Jämförelser och uppskattningar av storheter. Mätning av längd, massa, volym och tid med vanliga nutida och äldre måttenheter.

Eleven väljer och använder i huvudsak fungerande matematiska metoder för att göra enkla beräkningar med naturliga tal och lösa enkla rutinuppgifter med tillfredsställande säkerhet. Eleven använder huvudräkning för att genomföra beräkningar med de fyra räknesätten. Vid addition och subtraktion väljer och använder eleven skriftliga räknemetoder med tillfredsställande säkerhet. Eleven hanterar enkla matematiska likheter och använder då likhetstecknet på ett fungerande sätt. Eleven avbildar och, utifrån instruktioner, konstruerar enkla geometriska objekt. Eleven gör enkla mätningar, jämförelser och uppskattningar av längder, massor, volymer och tider och använder vanliga måttenheter. Vid olika undersökningar avläser och skapar eleven enkla tabeller och diagram för att sortera och redovisa resultat.

Matriser i planeringen
DS- Tid åk 2
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback