Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Presentera vädret

Skapad 2019-05-09 16:24 i Blommensbergsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F Moderna språk - språkval
Film om väderpresentation med problem

Innehåll

 

Film om väderpresentation med problem

1.      Ni ska låtsas att ni är väderreportrar som jobbar på en tv-kanal någonstans i Spanien. Ni ska presentera vädret i fyra olika städer som ni tydligt har ritat på en karta

2.      Ni ska säga fyra olika saker om vädret i varje stad.

3.      Under två olika tillfällen under presentationen uppstår en konflikt mellan er som ni löser på olika sätt.

4.      Förutom de vanlig ord för att beskriva vädret ska ni säga vilken årstid, månad och det är och kommentera det, t.ex.  ”Es otoño y los árboles están amarillos” (Det är höst och träden är gula)

Matriser

M2
Kunskapskrav moderna språk

Når ännu ej målen
Kunskapskrav för E
Kunskapskrav för C
Kunskapskrav för A
TALA /framställningar
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
TALA/interaktion
I muntlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar. Dessutom kan eleven välja och använda sig av någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
I muntlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar. Dessutom kan eleven välja och använda sig av några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
I muntlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Dessutom kan eleven välja och använda sig av flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
SKRIVA/interaktion
I skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar. Dessutom ka eleven välja och använda sig av någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
I skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar. Dessutom kan eleven välja och använda sig av några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
I muntlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Dessutom kan eleven välja och använda sig av flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: