Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fg Sammanställa text

Skapad 2019-05-29 10:38 i Fäladsgården Lunds för- och grundskolor
Grundskola 7 – 9 Svenska
I det här området har vi arbetat med att kunna sammanställa texter från olika källor. Du har också fått arbeta med hur man skriver källor och källförteckning.

Matriser

Sv
Fg matris för sammanställning av information från olika källor

Du har ännu inte uppnåt godkänt
E
C
A
Söka och sammanställa information
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett relativt varierat urval av källor och för då utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett varierat urval av källor och för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Sammanställningar och fungerande källhänvisningar
Sammanställningarna innehåller enkla beskrivningar och förklaringar, enkelt ämnesrelaterat språk samt i huvudsak fungerande struktur, citat och källhänvisningar
Sammanställningarna innehåller utvecklade beskrivningar och förklaringar, utvecklat ämnesrelaterat språk samt relativt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Sammanställningarna innehåller välutvecklade och nyanserade beskrivningar och förklaringar, välutvecklat ämnesrelaterat språk samt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: