Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

KURS C HÖRFÖRSTÅELSE

Skapad 2019-06-09 19:45 i Enskede gårds gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Vuxenutbildning Svenska för invandrare
HÖRFÖRSTÅELSE ÖVNINGAR/UPPGIFTER

Innehåll

Kopplingar till läroplanen

  • Kunskapskrav
  • Eleven visar sin förstå- else för återberättade händelser, beskrivningar, samtal, information och korta nyheter som rör bekanta ämnen genom att göra enkla sammanfattningar av huvudinnehållet. Eleven visar sin förståelse för enkla och tydliga muntliga meddelanden och instruktioner genom att på ett i huvudsak fungerande sätt agera utifrån dem.
    SFI  E
  • Eleven visar sin förstå- else för återberättade händelser, beskrivningar, samtal, information och korta nyheter som rör bekanta ämnen genom att göra enkla sammanfattningar av huvudinnehållet och kommentera väsentliga detaljer. Eleven visar sin förståelse för enkla och tydliga muntliga meddelanden och instruktioner genom att på ett relativt väl fungerande sätt agera utifrån dem.
    SFI  C
  • Eleven visar sin förstå- else för återberättade händelser, beskrivningar, samtal, information och korta nyheter som rör bekanta ämnen genom att göra enkla sammanfattningar av huvudinnehållet och kommentera väsentliga detaljer och vissa nyanser. Eleven visar sin förståelse för enkla och tydliga muntliga meddelanden och instruktioner genom att på ett väl fungerande sätt agera utifrån dem.
    SFI  A

Matriser

SFI
KURS C HÖRFÖRSTÅELSE

E
C
A
Eleven kan förstå tydligt, enkelt tal i vanliga situationer i vardags-, samhälls-, studie- och arbetsliv.
Eleven visar sin förståelse för återberättade händelser, beskrivningar, samtal, information och korta nyheter som rör bekanta ämnen genom att göra enkla sammanfattningar av huvudinnehållet. Eleven visar sin förståelse för enkla och tydliga muntliga meddelanden och instruktioner genom att på ett i huvudsak fungerande sätt agera utifrån dem.
Eleven visar sin förståelse för återberättade händelser, beskrivningar, samtal, information och korta nyheter som rör bekanta ämnen genom att göra enkla sammanfattningar av huvudinnehållet och kommentera väsentliga detaljer. Eleven visar sin förståelse för enkla och tydliga muntliga meddelanden och instruktioner genom att på ett fungerande sätt agera utifrån dem.
Eleven visar sin förståelse för återberättade händelser, beskrivningar, samtal, information och korta nyheter som rör bekanta ämnen genom att göra enkla sammanfattningar av huvudinnehållet och kommentera väsentliga detaljer och vissa nyanser. Eleven visar sin förståelse för enkla och tydliga muntliga meddelanden och instruktioner genom att på ett väl fungerande sätt agera utifrån dem.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: