Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Grön Flagg resa vårtermin 2019

Skapad 2019-06-14 09:42 i Husensjö förskola Helsingborg
Förskola
Väcka barnens nyfikenhet och intresse för naturvetenskap genom maskprojektet.

Innehåll

Grön Flagg resan 2019

Planering (vad och varför)
Under den här terminen kommer vi arbeta med maskar utifrån barnens intresse att gräva upp och samla maskar på gården.                              Vi kommer tillsammans bygga ett maskhotell och undersöka hur maskarna lever och vad är det de äter. 

Vi pedagoger kommer undersöka vilka kunskaper barnen har redan och vad behöver de lära sig mer. Barnens intresse kommer föra projektet vidare.
Våra planer är att vi skaffar en bokashi kompost också där vi kan slänga våra frukt skal/skrutt och undersöka den biologiska nedbrytningsprocessen och vad det blir ut av det.Syftet med detta är att barnen ska kunna lära sig mer om naturens egen kretslopp och hur det kan bidra till vår miljö. Att barnen får egna erfarenheter och kunskaper om hur organiskt avfall kan snabbt omvandlas till jord och gödning helt utan kemikalier.

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: