Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering för vecka 32-35

Skapad 2019-06-14 10:32 i Terrassen Dibber Sverige AB
Förskola
Introduktion av nya barn och planering för höstterminens fyra första veckor, för att alla ska få en bra start på den nya terminen.

Innehåll

Frukost som tidigare, mellan kl. 7.30-8.00. Den som öppnar kommer kl. 6.45 (ny tid på schemat). 

V. 32

Våra nya barn, från Blåklockan och utifrån, kommer torsdagen v. 32. De första dagarna den veckan förbereder Johanna och David de nya barnens hyllor och lådor. Vi ska också se över vilka leksaker/spel vi har, om något behöver tas bort/flyttas, med tanke på de nya, yngre barnen. 

v. 33-35

Vi fokuserar på att alla ska vänja sig med rutinerna under de kommande veckorna. Barnen ska få möjlighet att bekanta sig med innemiljöerna. Introduktion med de tre nya barnen, under tre dagar - torsdag, fredag (v. 32) och måndag (v. 33). 

Praktiska saker, som vilka bord alla ska sitta vid när vi äter lunch, vart vi ska sova, hur vi gör med blöjbyten. Småbilder på alla barn. 

Sovvilan på Rödklövern mellan 12-14. Samarbete med Gullvivan, en från varje avdelning är på sovvilan. Blöjbyten i samband med sovvilan. 

Utflykter börjar vi inte med förrän senare. Vi funderar på att ha tvärgrupper med Gullvivan, där de lite äldre barnen kan åka till skogen och liknande (i början), och de yngre börjar med att gå till något närliggande. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: