Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

KURS B SKRIFTLIG FÄRDIGHET

Skapad 2019-06-17 09:31 i Enskede gårds gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Vuxenutbildning Svenska för invandrare
SKRIFTLIG FÄRDIGHET ÖVNINGAR/UPPGIFTER

Innehåll

Uppgifter

 • Skrivuppgift Ett meddelande

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven skriver enkla och begripliga korta meddelanden, hälsningar och texter om sig själv och upplevda händelser. Eleven skapar i huvudsak fungerande sammanhang. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt några strategier för skrivande.
  SFI  E
 • Eleven skriver enkla och relativt tydliga korta meddelanden, hälsningar och texter om sig själv och upplevda händelser. Eleven skapar fungerande sammanhang. Eleven väljer och använder på ett ändamålsenligt sätt några strategier för skrivande.
  SFI  C
 • Eleven skriver enkla och tydliga korta meddelanden, hälsningar och texter om sig själv och upplevda händelser. Eleven skapar väl fungerande sammanhang. Eleven väljer och använder på ett ändamålsenligt och effektivt sätt några strategier för skrivande.
  SFI  A

Matriser

SFI
KURS B SKRIFTLIG FÄRDIGHET

E
C
A
Eleven kan skriva några enkla texter för att kommunicera i vanliga situationer i vardagslivet.
Eleven skriver enkla och begripliga korta meddelanden, hälsningar och texter om sig själv och upplevda händelser. Eleven skapar i huvudsak fungerande sammanhang i sina texter. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt några strategier för skrivande.
Eleven skriver enkla och relativt tydliga korta meddelanden, hälsningar och texter om sig själv och upplevda händelser. Eleven skapar fungerande sammanhang i sina texter. Eleven väljer och använder på ett ändamålsenligt sätt några strategier för skrivande.
Eleven skriver enkla och tydliga korta meddelanden, hälsningar och texter om sig själv och upplevda händelser. Eleven skapar väl fungerande sammanhang i sina texter. Eleven väljer och använder på ett ändamålsenligt och effektivt sätt några strategier för skrivande.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: