Skolbanken Logo
Skolbanken

Språk och tecken

Känguruns förskola, Mölndals Stad · Senast uppdaterad: 17 februari 2020

Arbetat kommer att cirkulera kring orden, sångern, ramsan och olika sagor med hjälp av tecken för att ge barnen så mycket stöd som vi kan i språkutvecklingen.

Vi kommer att arbeta med barnen i 3 olika grupper, för att kunna synliggöra och ge barnet och gruppen de stöd som barnet är behov av. Samt att arbeta med veckans tecken för att även få upp samverkan mellan vårdnadshavare och förskolan. På Saffirens avdelning kommer vi att sätta upp mera bild stöd med tecken för att både vi pedagoger och barnen ska se det som en naturlig del i språkutvecklingen.

med arbetet i språkutvecklngen för barnen, är sånge,ramsor, sagor och tecken mycket viktig så detta arbetet kommer att cirkulera under hela vardagen för barnen, samt att vi kommer att spicierar olika undervisnings stunder där vi planera mera utrfrån våra tema, som under hösten kommer att vara, kroppen, måltidspedagogik samt soppsamlar monster och tecken som stöd.

 

Saffiren kommer även att arbeta med lässlyftets matrial, vi kommer att fokusera på språk och läsa.

samt vi pedagoger kommer att få fördjupning i kunskaper om språk, läs. Samt samtal med kollegor om forskning och undervisning även att prova nya arbetssätt i praktiken.

17/2

vi utvecklar vår utveckling hos barnen i språkutveckling en, med mera musik, sånger och högläsning .

vi kommer att använda oss mera av musik instrument för att öka intresset av musik samlingar som i sin tur skapar språkutveckling. 


Läroplanskopplingar

ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften,

svenskt teckenspråk, om barnet har hörselnedsättning, är dövt eller av andra skäl har behov av teckenspråk,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback