Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Nordiska språk och minoritetsspråk i Sverige

Skapad 2019-07-26 19:24 i Hovhultsskolan Uddevalla
Vi ska lyssna/se på filmer från ur.se och youtube för att lära oss om nordiska språk och minoritetsspråk i Sverige och lyssna på hur de olika språken låter. Vi ska ta ställning till alternativa svar på många frågor som är tagna från Kahoot och bestämma vilka svar som stämmer bäst till frågorna. Vi ska resonera om svaren till frågorna är lätta att förstå och om det går att kontrollera att det alternativ som är markerat som rätt i Kahoot verkligen stämmer.När vi har gått igenom frågor och svar tillsammans, ska vi förhöra varandra för att bli säkra på svaren. Arbetsområdet avslutas med en Kahoot, där de flesta frågorna finns med.
Grundskola 6 Svenska som andraspråk Svenska
Nordiska språk och minoritetsspråk i Sverige.

Innehåll

 

 

Vi ska lyssna/se på filmer från ur.se och youtube för att lära oss om nordiska språk och minoritetsspråk i Sverige och lyssna på hur de olika språken låter.

Vi ska lyssna/se på filmer från ur.se och youtube för att lära oss om nordiska språk och minoritetsspråk i Sverige och lyssna på hur de olika språken låter.

När vi har gått igenom frågor och svar tillsammans, ska vi förhöra varandra för att bli säkra på svaren.Arbetsområdet avslutas med en Kahoot, där de flesta frågorna finns med.

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Språkbruk i Sverige och Norden. Några varianter av regionala skillnader i talad svenska. Några kännetecknande ord och begrepp i de nordiska språken samt skillnader och likheter mellan dem. Vilka de nationella minoritetsspråken är.
    Sv  4-6
  • Hur man jämför källor och prövar deras tillförlitlighet med ett källkritiskt förhållningssätt.
    Sv  4-6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: