Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kompistema

Skapad 2019-08-08 08:38 i Klockarängen Örebro
Förskola
Vi kommer att arbeta med de tio kompisböckerna om kanin och igelkott, de handlar om empati och socialt samspel. Böckerna tar även upp situationer som kan uppstå på förskolan eller hemma. Specifikt kommer vi arbeta med att barnen ska känna trygghet med oss pedagoger och sina kamrater. Framförallt vill vi stärka barnens självkänsla och tron på sig själva!

Innehåll

Vi planerar att  introducera temat med hjälp av handdockorna kanin och igelkott. Innan sommaren började barnen prata om kaniner, så vi uppmärksammade detta och vi såg även harar/kaniner på vår förskolegård. Barnen fick en sommaruppgift att hålla utkik efter kaniner och gärna ta kort om de såg några. 

Vi planerar att placera ut handdockorna i lekparken, med ett brev och information om hur vi ska ta hand om dom på Smörblomman🌼. Vi vill även fånga barnens intressen för skog och mark och uppmärksamma våra fyra årstider. Detta vill vi göra genom att ta med oss naturskatter som vi hittar till förskolan och utforska dessa vidare på vårt ljusbord, vi kommer att koppla dessa till temat och diverse små projekt. Vi vill också öka deras intresse för djur och natur. 

Vårt mål är att ta tillvara på barnens funderingar och nyfikenhet. Deras lust och glädje till att lära sig mer...

Vi kommer att arbeta med en bok i taget. Vi kommer diskutera bokens innehåll och blanda det med egna idéer och bokens handledning. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: