Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Lundenmarschen Åk 6 (Vargen)

Skapad 2019-08-12 12:16 i Observatorielundens skola Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Idrott och hälsa

Innehåll

Lundenmarschen är en en profilering på Observatorilundens skola som syftar till ge en bättre sammanhållning i klasserna. Lundenmarschen syftar även till att förstärka och befästa delar ur idrottens centrala innehåll men även komplettera andra delar ur LGR 11. 

I årskurs 6 genomförs Lundenmarschen i början på september med start Hellasgården och följer sedan det blå spåret djup intill  Erstaviksbadet.

Tidsåtgång:  08.30-15.00

Plats: Samling på skolan därefter transport till Hellasgården.  

Utrustning: 

Diplom (se Lundenmarschen i Teams)

Ryggsäck 

Vattenflaska minst 1 liter 

Egen matsäck alternativt beställd

Lämpliga skor ex kängor eller gymnastikskor

Oömma kläder

Extra strumpor

1 1,5 liters pet-flaska med vatten per grupp

3 st tält

3 st stormkök

Busskort

Genomförande:

Vid ankomst till starten av de blå spåret, Hellasgården delas eleverna upp i nya grupper. Gruppernas storlek kan variera beroende på antalet pedagoge. Målbilden är att på två klasser dela upp eleverna på 6 grupper där en pedagog går först, och två sist. Övriga cirkulerar mellan grupperna. Därefter lämnar grupperna startplatsen med ca 10 min mellanrum. Längs vägen ska de tre första grupperna som bär tält och stormkök efter halva vägen få resa tälten samt packa ihop dem, roligt om de får uppskatta en tid och sedan tävla.Därefter lämnas tälten och stormkäken tydligt på vägen för de övriga grupperna att genomföra momentet samt "ta över" vikten.  Lunchen utspisas längst vägen där ett strumpbyte även ska ske samt kontroll av fötter. Viktigt inför och under genomförandet är att eleverna är medvetna om att ingen är snabbare än gruppen. Försök få eleverna att hjälpa varandra ex bära vandras väskor, hitta på en vandringssång, peppa osv. Viktigt är även att ta regelbundna kortraster ex gå 30 vila 5 osv. 

 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: