Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

1 - 3

Hållbar framtid med Babblarna

Stora Skedvi förskola, Säter · Senast uppdaterad: 14 augusti 2019

Med Babblarna som medforskare kommer vi tillsammans med barnen utforska världen runt omkring oss med extra fokus på en hållbar framtid.

Beskrivning av projektet:

Eftersom vi tidigare har observerat ett intresse för Babblarna i barngruppen kommer vi den här terminen utgå från dessa figurer. Babblarna kommer helt enkelt bli våra medforskare i verksamheten.

Hållbar framtid är en högaktuell fråga, både för vår förskola och vår närmiljö men inte minst för hela mänskligheten. Hur lägger vi grunden för att skapa medvetna vuxna världsmedborgare? På barnens nivå utgår vi från barnens intressen och tidigare erfarenheter för att väcka tankar kring naturen, källsortering, hälsa och rörelse samt kamratskap och allas lika värde.

Vår utmaning blir att tillsammans skapa en lärmiljö så att barnens naturliga upptäckarglädje och kunskapsinhämtning får utrymme.

Syfte:

Att barnen tillsammans några bekanta figurer ska få leka och upptäcka världen runt omkring sig och på så sätt skapa de bästa förutsättningarna för ett livslångt lärande.

Aktiviteter:

Genom att följa verksamhetens struktur, förskolans deltagande i Skolverkets satsning Läslyftet, vår inriktning mot hållbar framtid och barnens intressen kommer vi att tillsammans med Babblarna leka, uppleva, utforska, vara i vår närmiljö, delta i experiment samt skapa, bygga och konstruera i olika material. 

Uppföljning:

Vid avdelningsreflektionerna då vi arbetar utifrån vår reflektionsmall, på våra kompetensutvecklingsdagar samt i arbetet med Läslyftet.

 


Läroplanskopplingar

ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.

nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

ta vara på barnens kunskaper, vetgirighet, vilja och lust att leka och lära samt stärka barnets tillit till sin egen förmåga,

utmana barnens nyfikenhet och förståelse för språk och kommunikation samt för matematik, naturvetenskap och teknik,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback