Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Arbetsområde1 Uppsats

Skapad 2019-08-13 14:05 i Dackeskolan Mjölby
Gymnasieskola Svenska
En viktig del i kursen Svenska 1 är att kunna skriva vad man tänker. Många skrivuppgifter kommer att kräva att du kan reflektera och resonera, komma med egna tankar, idéer och åsikter om det ämne du skriver om. I det här arbetsområdet ska du planera och skriva en text med hjälp av en tankekarta. Texten ska inte vara en faktatext. Du ska skriva en personlig text.

Uppgifter

 • Arbetsområde 1 Uppsats

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Skriftlig framställning av texter för kommunikation, lärande och reflektion. Språkriktighet, dvs. vilka språkliga egenskaper och textegenskaper i övrigt som en text bör ha för att fungera väl i sitt sammanhang. Användning av digitala verktyg för textbearbetning samt för respons på och samarbete när det gäller texter.
  Sve  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan skriva argumenterande text och andra typer av texter, som är sammanhängande, begripliga och väldisponerade samt anpassade till syfte, mottagare och kommunikations­situation. Dispositionen i den skriftliga framställningen är tydligt urskiljbar. Eleven kan i huvudsak följa skriftspråkets normer för språkriktighet, och språket är varierat och innehåller goda formuleringar.
  Sve  A
 • Eleven kan skriva argumenterande text och andra typer av texter, som är sammanhängande och begripliga samt anpassade till syfte, mottagare och kommunikations­situation. Dispositionen i den skriftliga framställningen är tydligt urskiljbar. Eleven kan i huvudsak följa skriftspråkets normer för språkriktighet, och språket är varierat och delvis välformulerat.
  Sve  C
 • Eleven kan skriva argumenterande text och andra typer av texter, som är sammanhängande och begripliga samt till viss del anpassade till syfte, mottagare och kommunikations­situation. Eleven kan i huvudsak följa skriftspråkets normer för språkriktighet.
  Sve  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: