Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

SVESVE02

Svenska 2, delkurs 1 - Dokumentärfilm

Rodengymnasiet, Norrtälje · Senast uppdaterad: 15 augusti 2019

Den här delkursen handlar om film, med fokus på dokumentärfilm. Delkursen examineras genom en skriftlig rapport, en muntlig redovisning samt en egenproducerad dokumentärfilm på temat arbetsmiljö.

Ni hittar allt material ni behöver i One Note "Svenska 2, HA17B".


Läroplanskopplingar

Skriftlig framställning av olika slags texter, med fokus på informerande, berättande och argumenterande journalistiska texter, och av skönlitterära texter av olika slag.

Skriftlig framställning av längre text alternativt några kortare texter, som kan vara av skönlitterär eller icke-skönlitterär karaktär.

Skriftlig framställning efter mönster och förebilder samt friare skrivande.

Berättande i texter som har som syfte att informera, utreda, övertyga och underhålla.

Muntlig framställning av utredande och argumenterande slag i och inför grupp. Användning av såväl digitala som andra presentationstekniska hjälpmedel för att stödja och förbättra muntliga framställningar.

Uppbyggnad, språk och stil i olika typer av texter samt referat och kritisk granskning av texter. Skriftlig framställning av utredande och argumenterande texter. Normer och stildrag som hör till dessa texttyper. Användning av digitala verktyg för textbearbetning samt för respons på och samarbete när det gäller texter.

Svenska och internationella författarskap, såväl kvinnliga som manliga, och skönlitterära verk, vilket även inkluderar teater samt film och andra medier, från olika tider och epoker. Dansk och norsk skönlitteratur, delvis på originalspråk. Relationen mellan skönlitteratur och samhällsutveckling, dvs. hur skönlitteraturen har formats av förhållanden och idéströmningar i samhället och hur den har påverkat samhällsutvecklingen.

Matriser i planeringen
Svenska 2, dokumentärfilm
Uppgifter
Arbetsmiljö - Dokumentärfilm
Arbetsmiljö - Rapport
Arbetsmiljö - Muntlig presentation

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback