Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Körsbärsdalens Teamplan - Normer och värden - ht19/vt20

Skapad 2019-08-15 13:20 i Nävervägens förskola Partille
Teamplan, Furulunds förskolor
Förskola
2.1 Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att efterhand omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck i praktisk vardaglig handling i olika sammanhang.

Innehåll

Vart ska vi?

Vi strävar efter att varje barn lär sig respekt, öppenhet och ansvar samt att man ser alla människors lika värde.

 

 

Hur gör vi?

Vi som pedagoger skall vara bra förebilder för barnen genom att visa varandra respekt och vara lyhörda. Vi ska sträva efter att barnen lär sig ta ansvar samt ha hänsyn mot varandra och pedagoger.

 


 

Hur blev det?

Vi ser att barnen visar hänsyn mot varandra och oss pedagoger. Vi har tidigare jobbat med känslor och hur vi är mot varandra genom Babblarna och kompis böckerna. Detta har våra älsta barn anammat och våra yngre barn har tagit efter. Vi pedagoger är nära barnen så vi lättare kan sätta ord på deras känslor. Vi tillåter alla känslor man får lov att vara ledsen  eller tex arg.

Var är vi?

Genom att vara närvarande med barnen stöttar vi dem i olika konflikter/situationer. Vi pedagoger har ett lugnt förhållningssätt som smittar av sig till barnen. Vi har respekt mot varandra. Vi har använt oss av Babblar och kompisböcker och även förändrat miljön soo skka utmana vår nya barngrupp. Barnen har ett positiv beteende mot varandra, dem ser behoven och har förståelse för varandra känslor.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: