Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hjärtans Fröjd + Nordiska språk

Skapad 2019-08-16 14:00 i Trollbodaskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F – 9
Du ska läsa boken Hjärtans Fröjd. Vi kommer att läsa boken tillsammans och diskutera den muntligt och skriftligt. Vi kommer att läsa på lektionstid men du kommer också att få läsläxa att läsa ett visst antal sidor till vissa lektioner. Parallellt med boken ska du jobba med Nordiska språk, ett arbetshäfte som lämnas in till mig.

Innehåll

När vi läser Hjärtans Fröjd är det viktigt att du alltid läser de angivna sidorna. Du visar läsförståelse genom att delta i muntliga diskussioner  om det du läst. Vi kommer att diskutera boken muntligt fortlöpande samt ha ett muntligt prov. Vi kommer även att skriva en analys på boken när vi har läst klart. Du kommer att få instruktioner av mig på hur du ska skriva.Både det muntliga och det skriftliga ligger till grund för min bedömning när arbetsområdet är avslutat.

Parallellt med boken jobbar vi med Nordiska språk, ett arbetshäfte som lämnas in till mig.

Det som jag bedömer är alltså: läsförståelse genom muntliga diskussioner som sker fortlöpande på lektionstid, ett muntligt prov samt även en skriftlig analys på boken + arbetshäfte Nordiska språk som lämnas in.

Jag återkommer med exakta datum när dessa arbeten ska vara klara.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: