Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Grovplanering ht-19 engelska

Skapad 2019-08-19 08:11 i Alviksskolan Stockholm Grundskolor
Vi valde att göra en grovplanering inför höstterminen.
Grundskola 1

Innehåll

GROVPLANERING ENGELSKA 

 

Ht 2019 

 

 

 Syfte  

 

Syftet med undervisningen i engelska ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i engelska språket och kunskaper om områden och sammanhang där engelska används samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften. 

Eleverna ska också ges möjligheter att utveckla en allsidig kommunikativ förmåga. I denna förmåga innebär att förstå talad och skriven engelska, att kunna formulera sig och samspela med andra i tal och skrift, även att kunna anpassa sitt språk till olika situationer, syften och mottagare 

 

Språk är vårt främsta redskap för att kommunicera, tänka och lära. Genom att ha kunskaper i flera språk kan vi ge nya perspektiv på omvärlden, ökade möjligheter till kontakter och större förståelse för olika sätt att leva.  

Engelska språket omges oss i vardagen och används inom så skilda områden som ekonomi, politik och utbildning. 

Kunskaper i engelska ökar därför individens möjligheter till att ingå i olika sociala och kulturella sammanhang och att delta i internationellt studie- och arbetsliv. 

 

Centralt innehåll 

 

Det centrala innehållet i årskurs 1-3 är kommunikationens innehåll såsom ämnesområden som är välbekanta för eleverna. Intressen, personer och platser. Ett vardagsliv och levnadssätt i olika sammanhang och områden där engelska används. 

Att eleverna lär sig genom enkla instruktioner, beskrivningar, olika former av enkla samtal och dialoger. 

I den centrala innehållet ingår även sånger, ramsor, dikter och sagor. 

 

 Arbetsmetod

Vi kommer att använda oss av veckodagar, månader, tal, djur, basrelaterade grunder. Såsom sånger, ramsor, dikter och sagor.Vi kommer även att använda oss av olika former av enkla samtal och dialoger, enkla presentationer, beskrivningar och meddelanden. Även läsa Goodnight Moon, skriven av Margaret Wise Brown. 

 

Till våren kommer vi att använda oss av programmet The Game. I detta program är det tre ungdomar som får olika uppdrag som de ska följa genom lek. 

 

Uppgifter

  • Grovplanering engelska ht -19

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: