Barnen i åldrarna 1-2 år har visat intresse för Babblarna och därför har vi valt att använda dem som vårt tema under läsåret. Vi vill gå i genom varje babblare och prata om dem och deras egenskaper.
Vi vill stärka barnens sociala samspel, utmana barnens matematiska och språkliga förmågor, ge tillfällen till sång, rörelse och skapande. Vi vill väcka ett intresse för naturvetenskap, teknik och miljö.
Vi vill att barnens lärande ska bli lustfyllt, mångsidigt och sammanhängande, i linje med läroplanens intentioner.
Varje figur i Babblarna kommer kopplas till olika områden i läroplanens mål och utifrån barnens intressen och önskemål utvecklas temat. Figurerna har kopplats till läroplanen på följande sätt:
Doddo- Ser till att värdegrunden upprätthålls och vi pratar om hur en bra kompis är. Vi målar hjärtan blåa och dekorerar dem med glitter och ögon. Tillverkar kompishjärtan av piprensare och pärlor och hänger upp dem i grenen. Vi målar tavlor med känslor till olika sorters musik.
Bibbi- Gillar matematik. Att få klura ut, para ihop, sortera och undersöka samt att bygga. Vi räknar djur och sorterat djur efter färg, Vi läser böcker knutna till matematik.
Bobbo - gillar rörelse, sång och lek. Tillsammans med Bobbo spelar vi instrument, sjunger och dansar. Gör rörelsesånger. Vi läser Bobbos väska. Vi Dansar och rör oss till babblarsången.
Diddi- gillar att skapa, i alla möjliga material. Vi läser diddiboken. Vi gör händer i trolldeg och målar dem som i diddis färger. Vi skapar de olika babblarna med hjälp av toalettrullar.
Babba- gillar språk, att få prata om olika ord och leka med dem. Lära oss nya ord. Vi rimmar och ramsar mycket. Vi leker Kims lek för att träna minnet.
Dadda- gillar naturkunskap och teknik. Tillsammans utforskar vi hur enkel teknik fungerar i vår vardag. Vi går ut på gården och tittar på naturen, vilka djur hittar vi och var försvinner djuren på vintern och hösten?
Alla barnen 1-2 år deltar i de olika aktiviteterna. Arbetet kommer att pågå under hela läsåret.
Utveckling och process dokumenterar vi i Blogg och barnets Lärlogg
Vi dokumenterar med hjälp av foto, film, barnens verk och med anteckningar.
Arbetslaget ansvarar gemensamt för planeringen.