Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

ENGLISH 9: TERMINSPLANERING

Skapad 2019-08-20 13:48 i Sundbyskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F
Welcome to your last year of junior high school!!! Let's get started!

Innehåll

Den här terminen kommer vi att jobba med både digitalt och tryckt material.  Tillsammans kommer vi att lära oss använda en online plattform (clio.me) och fortsätta med andra saker som har fungerat bra förra terminen. 

En gemensam bok som alla kommer att läsa står också högst i listan, såsom det muntliga Nationella Prov.  (Återkommer med datum när det står klart och tydligt hur NP veckan kommer att se ut).  

Observera att det kanske kommer att bli några ändringar med här terminsplaneringen men i stort sätt så kommer den att se ut så här:

 

Augusti, vecka 34

Höstterminen börjar med en genomgång av terminen, förslag på vad du helst skulle vilja lära dig/ öva på under läsåret, viktiga datum och trivseregler.

 

Augusti, vecka 35-38

Under the Influence of SoMe (ca 7 lektioner)Vad är orsakerna till att fenomenet social media influencer exploderat de senaste åren? Eleverna ska samtala om fenomenet och producera videoklipp, där de själva ska försöka påverka andra. 

 

September–oktober, vecka 39–42

Mystery Fiction (ca 7 lektioner)

Den litterära genren mystery fiction har stark anknytning till Storbritannien. Efter att ha fått höra och läsa om kriminalromanens drottning Agatha Christie kommer eleverna att djupdyka i prologen till romanen The Secret Adversary (1922).

Wings åk 9: Crime and Punishment  (discussion)

 

Oktober–november, vecka 43–48

Scary Stuff (ca 9 lektioner)

Med glimten i ögat tar vi itu med något som skrämmer många elever: skräckfilmer, mobbning och oregelbundna verb. Eleverna får använda sig av oregelbundna verb i dåtid för att hitta på och berätta om en mardröm.

 

Vecka 49 PRAO

 

November–december, vecka 50–51

Humans of New York (ca 6 lektioner)

Ni ska tolka innehållet i olika texter och videoklipp. Diskussionen kring bloggen "Humans of New York"  tränar eleverna i att formulera sig och samspela med andra i tal och skrift, samt att anpassa sitt språk till olika situationer, syften och mottagare.  Höstterminen avslutas med eget arbete. 

 

 

 

 

 

 

 

Uppgifter

  • SUMMARY: A secret adversary

  • HOW TO WRITE YOUR BOOK REVIEW

  • If you come softly. Chapter 6

  • BECOME AN INFLUECER!!

  • IF YOU COME SOFTLY- Chapters 2, 3 and 4

  • TEST

  • IF YOU COME SOFTLY- Chapter 2

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: