Mullarna är 6 stycken 4-5 åringar. Vi är ute 3 timmar och äter lunch antingen ute i skogen eller i kåtan.
Syftet med Mulle är att barnen upptäcker naturen genom lekar och får lära sig om skogens vanligaste växter och djur. På Mulle vill vi tillfredsställa barnens nyfikenhet och upptäckarglädje och att de utvecklar ett ansvar för allt som lever.
Varför ska vi jobba mot dessa mål?
Friluftsfrämjandets I Ur och Skur-metodik och Skogsmulle i förskolan strävar efter att varje barn får utvecklas genom friluftsliv, lek, rörelse, spänning och upplevelser med alla sinnen. Barn som får möjlighet att komma ut i naturen lär sig handla efter allemansrätten och värna om miljön.
Vi utgår från Friluftsfrämjandets metoder och mycket av deras material. Vi har byggt upp ett Mullebo där vi håller till. Barnen får lära sig vem Mulle är, han är barnens vän och fantasifigur i skogen som lär barnen att man ska se och röra men inte förstöra.
Vi kommer att dokumentera barnens lärprocesser i deras lärloggar samt i gruppernas lärloggar på Unikum. Detta ska sedan kopplas till denna planering.
Louise har ansvar för detta arbete.
Vi kommer löpande att diskutera friluftsskolorna på våra avdelningsplaneringar och personalkonferenser. Vi observerar och lyssnar på barnen för att få veta vad de tycker och få idéer på fortsättning.
De ansvariga reflekterar kontinuerligt under terminen. Analys görs i slutet av terminen inför planeringsarbetet kommande termin.