Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dokumentärfoto - bildanalys

Skapad 2019-08-26 11:34 i Östergårdsskolan Halmstad
Samarbete mellan bild, svenska, engelska och SO kring första världskriget. Eleverna kommer jobba med dokumentärfotografering och bildanalys.
Grundskola 9 Bild
Ni kommer denna termin börja med ett samarbete kring första världskriget tillsammans med ämnena svenska, SO, engelska och bild. Ni kommer jobba med dokumentärfotografering med bilder från första världskriget.

Innehåll

Ni har börjat terminen med att vi gått igenom de olika bildklasserna och vi kommer nu köra igång med dokumentärfotografering och bildanalys. 

Du ska börja med att välja en av bilderna från första världskriget i power pointen nedan som du sedan i en egen power point skriver din bildanalys. Glöm inte att klistra in vald bild så jag vet vilket bild du skriver om. 

I power pointen nedan finner du frågorna du ska svara på samt länkar till hur du skriver en bildanalys (vi kommer gå igenom dem tillsammans under lektionstid) om du behöver färska upp minnet. 

Ett tips är att du kopierar frågorna direkt och klistrar in dem i din power point så behöver du inte leta upp frågorna varje gång. 

 

Uppgifter

  • Bildanalys - dokumentärfoto

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: