Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hösten på Sorken

Skapad 2019-08-29 10:18 i Diseröd fritidshem Kungälv
Grundskola F
Vi börjar vårt samarbete för att alla barnen ska känna sig trygga på vårt Fritids.

Innehåll

På våra gemensamma samlingar i barngruppen pratar vi om hur man ska vara en bra kompis. Detta för att följa de riktlinjer som hela skolan kommit överens om, där vi har ballonger i olika färger som har varsitt unika budskap som alla tar del av. Första ballongen som vi pratar om är den orangea vars budskap är " Jag är en bra kompis"

Barnen har fått komma med olika förslag på detta temat. Sedan har vi målat en orange ballong och skrivit barnens förslag till att vara en bra kompis. Har sedan klippt ut dessa förslag och klistrat upp runt vår ballong.

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • skapa och upprätthålla goda relationer samt samarbeta utifrån ett demokratiskt och empatiskt förhållningssätt,
  Gr lgr11
 • Centralt innehåll
 • Samtala, lyssna, ställa frågor samt framföra egna tankar, åsikter och argument om olika områden, till exempel etiska frågor och vardagliga händelser.
  Gr lgr11  -
 • Ord och begrepp som uttrycker behov, känslor, kunskaper och åsikter. Hur ord och yttranden kan uppfattas av och påverka en själv och andra.
  Gr lgr11  -
 • Demokratiska värderingar och principer, i sammanhang som är bekanta för eleverna. Hur gemensamma beslut kan fattas och hur konflikter kan hanteras på ett konstruktivt sätt.
  Gr lgr11  -
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: