Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Religion och vetenskap

Skapad 2019-08-29 10:25 i Torsbergsgymnasiet Hälsinglands utbildningsförbund, GY
Gymnasieskola Religionskunskap
Hur, vad och när skapades universum och livet på jorden? Är det Gud som står bakom eller är det så som naturvetenskapen påvisar? Går det att kombinera deras svar eller inte?

Innehåll

Det finns olika förhållningssätt till om det går att kombinera religion och vetenskap. Det finns de som menar att det går och andra som säger att det inte går.

Med hjälp av genomgångar på lektioner, tv-program, artiklar och diskussioner kommer du att få resonera och analysera hur det går att kombinera och inte. För att göra det kommer du att få titta på vad de olika förhållningssätten säger om universum och livets utveckling.

Matriser

Rel
Religion och vetenskap

Rubrik 1

E
C
A
Aspekt 1
Eleven kan översiktligt redogöra för olika uppfattningar om relationen mellan religion och vetenskap. Dessutom kan eleven göra en enkel analys av de olika uppfattningarna.
Eleven kan utförligt redogöra för olika uppfattningar om relationen mellan religion och vetenskap. Dessutom kan eleven göra en välgrundad analys av de olika uppfattningarna.
Eleven kan utförligt och nyanserat redogöra för olika uppfattningar om relationen mellan religion och vetenskap. Dessutom kan eleven göra en välgrundad och nyanserad analys av de olika uppfattningarna.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: