Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Etikinlämning vecka 35

Skapad 2019-08-29 11:28 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Människan
Här lämnar du in uppgiften i etik som du arbetat med vecka 35.

Uppgifter

 • Rebellkirurgen inlämning

 • Etikinlämning uppgift v 35

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven redogör utförligt och nyanserat för den betydelse normer, värderingar och ideal har inom vård och omsorg. I redogörelsen använder eleven med säkerhet centrala etiska begrepp. Dessutom diskuterar eleven utförligt och nyanserat etiska riktlinjer och värdekonflikter inom verksamhetsområdet. I diskussionen värderar eleven med nyanserade omdömen olika ställningstaganden i etiska och existentiella frågor.
  Män  A
 • Eleven redogör utförligt för den betydelse normer, värderingar och ideal har inom vård och omsorg. I redogörelsen använder eleven med viss säkerhet centrala etiska begrepp. Dessutom diskuterar eleven utförligt etiska riktlinjer och värdekonflikter inom verksamhetsområdet. I diskussionen värderar eleven med enkla omdömen olika ställningstaganden i etiska och existentiella frågor.
  Män  C
 • Eleven redogör översiktligt för den betydelse normer, värderingar och ideal har inom vård och omsorg. I redogörelsen använder eleven med viss säkerhet centrala etiska begrepp. Dessutom diskuterar eleven översiktligt etiska riktlinjer och värdekonflikter inom verksamhetsområdet. I diskussionen värderar eleven med enkla omdömen olika ställningstaganden i etiska och existentiella frågor.
  Män  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: