Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Atomer, joner och kemiska reaktioner

Skapad 2019-09-08 20:15 i Stenbackeskolan Grundskolor
Kemi Atomer, joner och kemiska reaktioner Var: Rum 119 När: 14/10-15/11 Hur: Kemi Direkt sid. 146-189 inkl. Genomgångar, läsning, frågor, lab och quiz. Varför: Eleverna skall ges möjlighet att ställa frågor om kemiska processer och materiens egenskaper och uppbyggnad. Använda kemiska begrepp, modeller och teorier för att förklara och beskriva kemiska samband i naturen och inuti människan. Centralt innehåll: Kemiska föreningar och hur atomer sätts ihop till molekyl och jonföreningar genom kemiska reaktioner. Centralt innehåll 2: Genomföra systematiska undersökningar med dokumentation, inkl tabeller, diagram och skriftliga rapporter. Kunskapskrav 1: Eleven har kunskaper om materians uppbyggnad, oförstörbarhet och omvandlingar och andra kemiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med användning av kemiska begrepp, modeller och teorier. Kunskapskrav 2: Laboration med planering, säkert genomförande, analys och förslag till förbättring samt dokumentation av genomfört experiment.
Grundskola 8 Kemi
Du vet redan en del om atomer! Vi skall lära oss hur och varför atomer kan reagera med andra atomer och skapa helt nya ämnen som inte alls liknar deras ursprungsatomer. Du kommer lära dig om periodiska systemet, isotoper, jonbindningar och metallers egenskaper. Det blir teoretiskt för atomer är för små för att se, så hur vet vi allt detta? Du kommer fatta efter det här temat!

Innehåll

Kemi Atomer, joner och kemiska reaktioner

Var: Rum 119

När: 14/10-15/11

Hur: Kemi Direkt sid. 146-189 inkl. Genomgångar, läsning, frågor, lab och quiz. 

 

Varför: Eleverna skall ges möjlighet att ställa frågor om kemiska processer och materiens egenskaper och uppbyggnad. Använda kemiska begrepp, modeller och teorier för att förklara och beskriva kemiska samband i naturen och inuti människan.

 

Centralt innehåll: Kemiska föreningar och hur atomer sätts ihop till molekyl och jonföreningar genom kemiska reaktioner. 

Centralt innehåll 2: Genomföra systematiska undersökningar med dokumentation, inkl tabeller, diagram och skriftliga rapporter.

 

Kunskapskrav 1: Eleven har kunskaper om materians uppbyggnad, oförstörbarhet och omvandlingar och andra kemiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med användning av kemiska begrepp, modeller och teorier.

 

Kunskapskrav 2: Laboration med planering, säkert genomförande, analys och förslag till förbättring samt dokumentation av genomfört experiment.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: