Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Pedagogisk planering spanska 9, kap 1 Vale 9

Skapad 2019-09-11 10:21 i Ornäs skola Borlänge
Grundskola 9 Moderna språk - språkval
Pedagogisk planering för år 9 spanska, kapitel 1 Vale 9

Innehåll

 

PP Vale 9, kapitel 1 ¿ Qué has hecho este verano?

 

v. 37-40

 

Syfte
*Förbättra din förmåga att förstå talad och skriven spanska
*Förbättra din förmåga att uttrycka dig på spanska i tal och skrift
Kunna uttrycka dig i dåtid – preterito perfecto och berätta vad du har gjort i sommar. Lo que has hecho = det du har gjort.(rep).
 *Öka din kännedom om den spansktalande världen.

 


Arbetssätt

 

Vi lyssnar på, läser och översätter texterna. Vi kommer att arbeta med uppgifter till kapitlet. Du kommer att få möjlighet att lära dig nya ord och repeterar grammatik (perfekt). Du kommer att få öva på att berätta vad du gjort i sommar, både muntligt och skriftligt. Du kommer att ha ett skriftligt förhör på grammatik och glosförhör.

 

Bedömning

 

Du kommer att bedömas på två uppgifter, dels en skrivuppgift och även en muntlig uppgift, där du berättar muntligt vad du gjort i sommar. Du kan även svara på frågor om din sommar och ställa frågor till en kompis.

 

 
Skrivuppgift: Berätta vad du gjort i sommar! Du ska få med perfekt (dåtid). Texten ska vara skriven som ett brev och innehålla minst 100 ord. Du lämnar in din text för rättning och för sedan möjlighet att jobba igenom den innan du lämnar in din slutgiltiga version.
E - Du skriver korta meningar i dåtid och berättar om sommaren/ semestern. Du har med ett par meningar i gerundium. Du bearbetar efter respons.
C – Du bygger dessutom ut dina meningar mer med detaljer.
A – Du har även med känslor och varierar ditt språk och innehåll. Du visar att du behärskar dåtid och kan skriva i olika personer.

 

 

 

 Muntlig uppgift: Berätta vad du gjort i sommar! Använd din skrivuppgift och lär dig berätta den med hjälp av stödord. Du ska även kunna svara på frågor/ställa frågor till en kompis. Redovisningen sker i mindre grupper.
E - Du uttrycker dig förståeligt på enkelt språk och använder dåtid. Du får fram det du vill säga, du använder strategier. Du kan ställa någon fråga till en kompis och kan ge ett begripligt svar på frågor.
C - Du uttrycker dig enkelt men tydligt och har bra uttal, du klarar att berätta om olika personer i dåtid och pågående form. Du har bra flyt på frågorna och du kan ge bra svar, men du kanske behöver tänka lite.
A - Du uttrycker dig enkelt men relativt korrekt inom de områden vi arbetat, med bra uttal. Du kan även ställa bra och mer korrekta frågor till kompisarna och du kan även ge bra svar som är i stort sett rätt.

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: