👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mitt sommarprat - muntlig framställning svenska

Skapad 2019-09-11 15:33 i Djupedalskolan Härryda
Grundskola 9 Svenska
I detta arbetsområde kommer du att få lyssna på - och analysera flera kända personers sommarprat. Avslutningsvis kommer du att få skapa ditt eget sommarprat med syftet att utveckla din muntliga förmåga samt kombinera ditt innehåll med musik.

Matriser

Sv
Sommarprat - muntlig framställning

E
C
A
Sommarpratets disposition: Inledning, röd tråd och avslut. Sommarpratets budskap.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang
Förmåga att välja musik som förstärker sommarpratets innehåll.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.