Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skapa mappomslag (åk 6 vt-20)

Skapad 2019-09-13 11:40 i Nannaskolan Uppsala
Eleverna får formge ett omslag till sin bildmapp. Vi går igenom grundläggande perspektivlära. Eleverna får sedan skriva sitt namn i perspektiv.
Grundskola 6 Bild
Första uppgiften är att göra ett omslag till din mapp i A3-format. Du måste hålla dig till vissa "regler", men har också frihet att vara kreativ!

Innehåll

(Glömde lägga ut denna planering vid terminsstart - men här kommer den!)

 

 

Försök att skapa ett så uttrycksfullt och kreativt mappomslag som möjligt. Tänk på kompositionen = hur du placerar de olika delarna på pappret. Se till att inte någon del känns väldigt tom. Du väljer själv material, där det inte står något annat (t.ex. färgpennor eller vattenfärger). Använd gärna din ipad för att titta på bilder att rita av eller inspireras av. Använd lektionstiden väl och följ instruktionerna nedan.

 

 

1. Skriv ditt namn med snygga bokstäver. Du ska använda linjal (antingen för att rita ut en stödruta eller för att forma bokstäverna - eller både och).

 

2. Rita något du gillar att göra på fritiden.

 

3. Rita ett favoritdjur någonstans på pappret.

 

4. Färglägg/dekorera bakgrunden.

 

5. Ange vilken klass du går i genom att klippa ur tidningar och klistra fast på pappret.

Matriser

Bl
Skapa mappomslag

F (insats krävs)
E
C
A
Framställa bilder
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav för E.
Eleven kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett utvecklat bildspråk och relativt väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett välutvecklat bildspråk och väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Tekniker, verktyg & material
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav för E.
I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på i huvudsak fungerande sätt för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt för att skapa olika uttryck.
Kombinera bildelement
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav för E.
Dessutom kombinerar eleven några olika bildelement på ett i huvudsak fungerande sätt.
Dessutom kombinerar eleven några olika bildelement på ett relativt väl fungerande sätt.
Dessutom kombinerar eleven några olika bildelement på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: