Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hot mot demokratin i världen

Skapad 2019-09-16 09:34 i Hagagymnasiet Borlänge
I den här uppgiften ska du undersöka vilka hot som finns mot demokratin i Sverige. Du ska utgå från olika förklaringsmodeller såsom ekonomiska, politiska, sociala samt kulturella hot. Under lektionstid kommer jag exemplifiera, föreläsa och visa dokumentärer som hör till de olika förklaringsmodellerna.
Gymnasieskola Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering
I den här uppgiften ska du undersöka vilka hot som finns mot demokratin i världen. Du ska utgå från olika förklaringsmodeller såsom ekonomiska, politiska, sociala samt kulturella hot. Under lektionstid kommer jag exemplifiera, föreläsa och visa dokumentärer som hör till de olika förklaringsmodellerna.

Innehåll

Under tre veckor kommer vi fördjupa oss i hot mot demokratin. Filmer vi kommer att se "Extremism" och dokumentär om nordiska motståndsrörelsen lägger jag i länkar nedan, Tänk på att du väljer att examinera muntligt eller skriftligt och glöm ej att ange vilka källor du har använt dig av!

https://urplay.se/program/206538-perspektiv-pa-varlden-extremism

https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/2017/MDDP11001717/avspiller

Helst vill jag att ni som skriver använder en vetenskaplig textskrivning med syfte/frågeställning/resultat/diskussion/källor.

Uppgifter

  • Uppgiftsblad till "Hot mot demokratin"

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: