👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Europa åk 6

Skapad 2019-09-18 14:40 i Victoriaskolan Grundskolor
Geografi, Europa, årskurs 6 Planering kopplad till boken PULS Geografi Europa
Grundskola 6 Geografi
Varför ser vår världsdel ut som den gör? Vilka regioner och större områden finns i Europa och vilka likheter och skillnader är det med mellan våra regioner? Jordens resurser och tillgångar - hur ska vi använda dem och vilka kan vi fortsätta använda?

Innehåll

Vi arbetar med PULS Geografi Europa, grundbok och arbetsbok.

Arbetet kommer att vara enskilt och gemensamt genom att läsa i boken och diskutera olika områden samt arbeta i arbetshäftet.

Vi kommer att titta på Geografens Testamente och arbeta med frågor kring avsnitten.

Att kunna

- hur jordytan är uppbyggd samt hur den förändras

- beskriva naturlandskap, kulturlandskap, naturresurser

- hur de hänger ihop och påverkar

- geografiska begrepp, kartbegrepp m.m.

- geografiska namn
Bedömningsunderlag:

- bidrag/aktivitet under lektionerna

- läxförhör/prov

- par/grupparbete

Matriser

Ge
Geografi - Europa åk 6

E
C
A
Kartkunskap
Du kan använda kartor och andra källor på ett ganska bra sätt för att undersöka omvärlden. Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur olika källor kan användas.
Du kan använda kartor och andra källor på ett bra sätt för att undersöka omvärlden. Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur olika källor kan användas.
Du kan använda kartor och andra källor på ett mycket bra sätt för att undersöka omvärlden. Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur olika källor kan användas.
Miljö
Du kan diskutera hållbar utveckling och ge enkla förslag på vad man kan göra i vardagen för att påverka miljön.
Du kan diskutera hållbar utveckling och ge utvecklade förslag på vad man kan göra i vardagen för att påverka miljön.
Du kan diskutera hållbar utveckling och ge välutvecklade förslag på vad man kan göra i vardagen för att påverka miljön.
Natur- och kulturlandskap
Du har baskunskaper om naturlandskap och kulturlandskap. Du kan diskutera på ett enkelt sätt vad som förändrar jordens yta och hur det kan påverka människor och natur. Du kan beskriva hur naturlandskap, kulturlandskap och naturens resurser på ett enkelt sätt hänger ihop med var människor bor.
Du har goda kunskaper om naturlandskap och kulturlandskap. Du kan diskutera på ett utvecklat sätt vad som förändrar jordens yta och hur det kan påverka människor och natur. Du kan beskriva hur naturlandskap, kulturlandskap och naturens resurser på ett utveclat sätt hänger ihop med var människor bor.
Du har mycket goda kunskaper om naturlandskap och kulturlandskap. Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt vad som förändrar jordens yta och hur det kan påverka människor och natur. Du kan beskriva hur naturlandskap, kulturlandskap och naturens resurser på ett välutvecklat sätt hänger ihop med var människor bor.
Geografiska namn
Du har baskunskaper om geografiska namn i Europa. Du beskriver och jämför på ett ganska bra sätt var saker ligger och hur stora de är.
Du har goda kunskaper om geografiska namn i Europa. Du beskriver och jämför på ett bra sätt var saker ligger och hur stora de är.
Du har mycket goda kunskaper om geografiska namn i Europa. Du beskriver och jämför på ett mycket bra sätt var saker ligger och hur stora de är.
Ord och begrepp
Du kan använda geografiska begrepp på ett ganska bra sätt.
Du kan använda geografiska begrepp på ett bra sätt.
Du kan använda geografiska begrepp på ett mycket bra sätt.